9-luokkalaiset Yrityskylässä


Tänä syksynä Paraisten seudun koulu osallistui ensimmäistä kertaa pidempään aikaan 9-luokkalaisten Yrityskylään. Yrityskylä oli monille koulumme 9-luokkalaisista tuttu entuudestaan 6-luokalta, mutta tällä kertaa peli oli erilainen ja sovitettu sopimaan yläkoululaisille. Yrityskylä tukeekin hyvin esimerkiksi yhteiskuntaopin ja opinnonohjauksen opintoja, koska se opettaa konkreettisesti ja mielenkiintoisesti yritystoiminnan perusperiaatteita. Yleisfiilis osallistuneiden kesken jäi selvästi positiivisen puolelle, joten suunnittelemme vastaavaa retkeä jo ensi vuodellekin tulevien ysien kanssa! Seuraavaksi 9C:n Vanessa kertoo vielä omia kokemuksiaan Yrityskylävierailusta.


"9-luokkalaiset kävivät Turun yrityskylässä. Yrityskylässä oppisimme mm. yritystoiminnan eri käsitteitä, yrityksen toiminnasta ja omia vahvuuksiamme.

Meidät jaettiin tiimeihin ja kaikille tiimissä oleville oppilaille jaettiin oma työrooli. Työrooleja olivat mm. toimitusjohtaja ja tuotantojohtaja. Kaikki tiimit kilpailivat leikkimielisesti keskenään toisiaan vastaan. Se tiimi kenellä oli paras liiketulos ja maine voitti pelin. Peli kesti kaksi tuntia ja peliaika oli jaettu 4 eri kvartaaliin. 

 

Retki oli todella onnistunut ja oppilaat olivat innoissaan. Retki oli myös todella hyödyllinen. Yrityskylässä oppi paljon uutta yrityselämästä sekä itsestään."

-Vanessa 9C


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koulunuorisotyöntekijä Jessican haastattelu

Syksyinen hyvinvointipäivä pisti koko koulun liikkeelle!

8-luokkalaiset Taidetestaajissa 2023