Monialainen oppimiskokonaisuus: Raaka-aineesta tuotteeksi
Tammi-helmikuun vaihteessa koulussamme toteutettiin monialainen oppimiskokonaisuus. Aiheena oli koulumme oma aihe, jo toista vuotta peräkkäin “Raaka-aineesta tuotteeksi”. Seiskoilla aiheena oli puuvilla, kaseilla kalkkikivi ja yseillä muovi.
Monialaisessa oppimiskokonaisuudessa yhtä aihetta käsitellään monipuolisesti monessa oppiaineessa.
7.lk:
Seiskat pääsivät tutustumaan maantiedon tunneilla mm. siihen, millainen kasvi puuvilla on ja mitä sen kasvattaminen vaatii. Aiheena oli myös se, missä päin maapalloa puuvilla kasvatetaan ja minkälaisia ympäristöongelmia ja ihmisoikeusrikkomuksia puuvillan viljelystä on seurannut. Käsityötunneilla on pohdittu mm. erilaisten puuvillavaatteiden tuottamiseen kuluvia vesimääriä.
Oppilaat kertoivat, että työskentely oli kivaa ja he olivat havahtuneet puuvillan tuotannon ongelmiin.
Lopputuotoksena kaikki luokat tekivät installaatiot, jotka koristavat koulua ruokalarakennuksessa ja aulassa. Tämän postauksen kuvat ovat juuri näitä seiskojen installaatioita.
8.lk: Kalkkikiveä käsiteltiin mm. historian ja kemian tunneilla. Oppilaat saivat tietoa Paraisten kaivostoiminnan historiasta ja sen merkityksestä Paraisille. Kemiassa perehdyttiin monipuolisesti kalkkiin raaka-aineena ja tehtiin kipsinauhatöitä.
9.lk: Ysien aiheena oli muovi. Muovia käsiteltiin eri näkökulmista ainakin fysiikan, matikan, terveystiedon ja äidinkielen tunneilla.
Lopputyönä ysit kirjoittivat muovituotteen elämäntarinan. Tarinoissa pääsi käyttämään luovuutta ja MOK:n aikana opittuja tietoja sekä omia kokemuksia. Tarinoita kirjoitettiin mm. muovipulloista, muovipusseista, leludinosauruksista, jääkiekkokypärästä, paistinlastasta, vaipasta, kondomista ja voirasiasta.
Kommentit
Lähetä kommentti